Onze vloot

 

 

 

 

 

De leukste club voor de jeugd!

MS Noorderkroon

Na verschillende type schepen bekeken te hebben wordt op 20 december 2014 de “Smal Agt II” door het Zeekadetkorps Urk aangekocht. Na enkele jaren in Lelystad hebben gelegen is zijn staat flink achteruitgegaan. Dankzij veel inzet van vrijwilligers, kader en kadetten zijn er door de jaren heen verschillende klussen opgeknapt om haar weer in goede conditie te brengen.

Details: bouwjaar 1959, lengte 39 m., breedte 7,50 m., diepgang 2,60 m. en voorstuwing 8 cilinder Bergen Diesel 400 pk.

Klik hier voor meer informatie over dit schip en foto’s.

De WM4 motorschouw

De motorschouw is een voormalig troepentransportschip van de Koninklijke Marine. De schouw biedt plaats aan 30 personen en is geschonken door de Koninklijke Marine. Nadat de motor is gereviseerd en we de buiten- en binnenkant opgeknapt hebben ziet de schouw er weer piekfijn uit.

Details: lengte 11,5 m., breedte 3,5 m. en voorstuwing 110 pk Volvo Penta.

De Lelievlet

De twee lelievletten kun je vergelijken met een beenhakkervlet en worden gebruikt om de kadetten te leren zeilen, roeien en wrikken. Deze 6 persoons vletten kunnen tegen een stootje en het leren zeilen gaat makkelijker met een vlet.  

RS Quest

Van deze snelle polyester zeilboten hebben we er twee. Het zeilen met deze snelle zeilboten is totaal anders dan met de lelievlet. Voor de kadetten een leuke uitdaging om te leren.

Zeilen in WR-1 sloepen

Tijdens de zomerkampen wordt er vaak gezeild in de WR-1 sloepen. Deze WR-1’s zijn dan in bruikleen van de Koninklijke Marine.

Wil je zeekadet worden?

Natuurlijk wil je dat! Je kunt 2 zaterdagen gratis komen kijken voordat je een beslissing neemt. Klik op aanmelden en vul je gegevens in. Wij bellen je dan om een afspraak te maken. DOEN!!

Zeekadetkorps Nederland

Veel meer informatie over onze overkoepelende (landelijke) vereniging Zeekadetkorps Nederland kan je vinden via de site. Klik op de vlag hieronder.