Activiteiten

Word zeekadet: elke zaterdag nieuwe avonturen! 

Wat doen wij op zaterdag?

Elke zaterdag (met uitzondering van de schoolvakanties) komen de kadetten van 11.00 – 16.00 uur samen aan boord en zijn bezig met onder andere:

  • Zeilen, motorboot varen en roeien.
  • Warme maaltijd verzorgen voor de bemanning.
  • Onderhouden van de Noorderkroon, kleine vaartuigen en ander materiaal.

Tijdens de wintermaanden wordt er onder andere theorie instructies gegeven. De praktijk instructies vinden het gehele jaar door plaats, tijdens bovengenoemde activiteiten.

Elk jaar wordt het zomerkamp gevierd met de andere korpsen en dat vindt elk jaar plaats op een ander locatie door heel Nederland. Daarnaast hebben we elk jaar kampen waar er met de Noorderkroon op wordt uitgetrokken naar locaties rond het IJsselmeer zoals Ketelmeer, Enkhuizen, Markermeer en nog veel …meer.

Tijdens deze kampen wordt het geleerde in de praktijk gebracht; hofmeesters slaan aan het koken; machinisten zorgen dat alles draaiende blijft; de nautische dienst zorgt ervoor dat tijdens het varen de Noorderkroon op goede koers blijft. Daarnaast wordt er veel tijd besteed aan zeilen, roeien, het maken van trektochten, zwemmen en ga maar zo door; alles op, rond, in en met water.

Dodenherdenking op de Dam

In 2019 was Zeekadetkorps Urk aan de beurt om samen met de scouting te helpen op de Dam tijdens de jaarlijkse dodenherdenking.

Bezoek aan Rockpiper

Een werkbezoek aan een Valpijpschip. Dit schip stort stenen om bescherming te bieden aan constructies die onder water bevinden bijv. pijpleidingen, kabels of versteviging voor boorplatformen.

Marin

Een bezoek aan het grootste instituut ter wereld voor hydrodynamica en maritieme technologie d.m.v. simulaties, modeltesten, ware-groottemetingen en trainingen voor de scheepvaart.

Meppel aan zee

Een maritiem evenement waar Zeekadetkorps Urk aanwezig was en daar een paar dagen vertoefde met leuke activiteiten die in en rond Meppel voor de kadetten werden georganiseerd.

Oefening brandweer-reddingsbrigade

Met de Noorderkroon deelnemen aan een oefening met de brandweer en/of reddingsbrigade.

Open dag op ROC Friese Poort

Elk jaar is het Zeekadetkorps Urk aanwezig op de open dagen van het ROC Friese Poort Urk.

Grootscheepse hulpverleningsoefening

Meerdaagse grootscheepse hulpverleningsoefening van de veiligheidsregio van Fryslân waar de Noorderkroon als rampschip fungeerde. Zowel voor kader als kadetten een leuke maar ook leerzame ervaring.

Zomerkamp

Samen met alle Zeekadetkorpsen op kamp waar veel activiteiten en wedstrijden op het programma staan. Maar bovenal veel gezelligheid en leuke contacten met de andere korpsen.

Wat verder weg?

De zeekadetten zijn over de hele wereld verspreid en regelmatig vinden er uitwisseling plaats. De mogelijkheid bestaat dat de zeekadetten naar Canada, Verenigde Staten, Groot-Brittannië, België, Japan, Zweden, Hong Kong, Zuid-Afrika, Bermuda en Korea kunnen gaan, om daar kennis te maken met andere zeekadetten en hun cultuur.

Wil je zeekadet worden?

Natuurlijk wil je dat! Je kunt 2 zaterdagen gratis komen kijken voordat je een beslissing neemt. Klik op aanmelden en vul je gegevens in. Wij bellen je dan om een afspraak te maken. DOEN!!

Zeekadetkorps Nederland

Veel meer informatie over onze overkoepelende (landelijke) vereniging Zeekadetkorps Nederland kan je vinden via de site. Klik op de vlag hieronder.